جاروبرقی از جمله لوازم برقی است که از قطعات الکتریکی و مکانیکی مختلفی تشکیل شده است. ممکن است تا به حال شما نیز ما مشکل جرقه زدن کلکتور جاروبرقی خود مواجه شده باشید و به فکر تعمیر آن افتاده باشید. بسیاری از افراد از کارکرد کلکتور جاروبرقی اطلاعی ندارند و به همین دلیل نمی توانند به هنگام بروز جرقه اقدام به رفع مشکل دستگاه خود نمایند. از این رو در این مقاله قصد داریم تا به بررسی علت جرقه زدن کلکتور جاروبرقی بپردازیم تا اگر با چنین مشکل مواجه شده اید، بتوانید اقدام به رفع عیب دستگاه خود نمایید.
دلایل جرقه زدن کلکتور جاروبرقی چیست؟
نحوه جلوگیری از جرقه زدن کلکتور جاروبرقی
به طور کلی جرقه زدن کلکتور جاروبرقی می تواند به دلایل مختلفی باشد که باید خریک از آن ها به دقت مورد بررسی و عیب یابی قرار بگیرد. از جمله دلایل رایج بروز این مشکل در جاروبرقی شامل موارد زیر است:
· گاهی ممکن است از جاروبرقی به مدت طولانی و مداوم بدون استراحت استفاده کرده باشید که این مسئله می تواند فشار بسیار زیادی به موتور وارد نماید. از این رو جریان برق موجود در کلکتور به میزان بسیار زیادی افزایش پیدا کرده و در نتیجه موجب جرقه زدن آن می شود. به طور کلی هنگامی که نوسانات برق دستگاه افزایش پیدا کند، جریان برق قطعه کلکتور نیز دچار نوساناتی خواهد شد.
· وجود هرگونه اتصالی در سیم پیچ های داخلی جاروبرقی نیز می تواند موجب نوسان برق درون کلکتور دستگاه شود که این مسئله در طول زمان مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت.
· در صورتی که از جاروبرقی بیش از اندازه استفاده شود، زغال های آن به مرور کوتاه تر شده و به کلکتور گیر می کند و یا اینکه این مسئله موجب بلند کردن لبه های آن می شود که در نتیجه این مسئله کلکتور جرقه خواهد زد.
حتما بخوانید» لوازم خانگی چی بخریم؟ خراب شد چی کار کنیم؟
· در قسمت بالا دلایلی که موجب نوسان برق و جرقه زدن کلکتور جاروبرقی می شود تا به طور ماکل توضیح دادیم. به طور کلی در زمان های اوج مصرف نوسان برق افزایش پیدا می کند. از این رو به هیچ وجه در این ساعت ها از جاروبرقی استفاده نکنید تا کلکتور جرقه نزند.
· به هیچ عنوان به صورت مدام و به مدت طولانی جاروبرقی را مورد استفاده قرار ندهید. بهتر است بین ساعت کار با جاروبرقی حدود 15 الی 20 دقیقه به دستگاه خود استراحت دهید.
· اگر مجبور به استفاده طولانی مدت از جاروبرقی خود برای نظافت هستید، بهتر است بعد از گذشت مدت زمان 15 تا 20 دقیقه کار با جاروبرقی، آن را خاموش نموده و پس از 10 تا 15 دقیقه مجددا دستگاه را روشن کنید. این مدت زمان می تواند با استراحت دادن به جاروبرقی باعث افزایش طول عمر مفید دستگاه شود و از جرقه زدن کلکتور نیز جلوگیری گردد.
· باید هر چند وقت یکبار تمامی اتصالات و سیم های درون جاروبرقی را به طور کامل بررسی کنید تا از سالم بودن قطعات آن اطمینان حاصل نمایید. در صورت عدم انجام این کار، اتصالات و سیم ها با گذشت زمان دچار مشکلاتی نظیر فرسودگی و خرابی می شوند که این مسئله موجب بروز اتصالی و جرقه در کلکتور خواهد شد.